Ви сте овде
Насловна > News > Отимачина новца за информисање, држава да интервенише и заштити медије од пљачке

Отимачина новца за информисање, држава да интервенише и заштити медије од пљачке

Из године у годину медијске шићарџије све су безобзирнији и бескрупулознији када је реч о расподели народног новца за информисање. То се 2017, може се рећи, претворило у праву пљачку, очигледнију више него икад. Просто је невероватно да један медиј добије и по три пројекта на истом конкурсу, иако постоји само на папиру или са једним фиктивно запосленим. Са друге стране, медијске куће и телевизије чак и регионалног значаја, у којима се људи озбиљно баве овим послом, остану без иједне пребијене паре!
Како је могуће да поједини пропали медији који су у поступку судске продаје, блокирани и са једним запосленим, добили три пројекта? Да ли се овде ради о класичној превари или диловима? Тиме би морало да се позабави Министарство културе и информисања (можда чак и тужилаштво) јер је све урађено на штету локалних медија која заиста постоје, улажући изузетне напоре да би опстали у етру и обезбедили зараде за запослене.
Удружење медија и медијских радника захтева да Министарство и надлежни органи испитају коме су средства додељена, да ли медији којима су припала по два, три и више пројеката имају стварно запослене раднике, и да ли су у стању да, са једним запосленим а то је најчешће сам власник, ураде пројекте, често фабриковане или само преписане, за које су добили народни новац.
Све ово води даљем урушавању медијске сцене и наставку погубних медијских тобоже реформи, које спроводи интересна група под окриљем назови великих новинарских удружења.
А иза свега се крије ситни интерес, не ретко обичан лоповлук и криминал. Најбоља медијска реформа била би склонити такве што даље од државног и народног новца, и пустити медије да слободно раде свој посао.Они који су спроводили овакве медијске реформе одузели су себи право да више у њимаучествују.
Удружење медија и медијских радника предложиће Медијском савезу новинара Србије да припреми платформу око које ће мо се сви окупити и спречити даље растурање медијске сцене, пљачке новца намењеног за пројектно информисање и на тај начин затражити подршку свих часних људи који се баве медијским послом, у интересу грађана.

Удружење медија и медијских радника

Оставите одговор

Top