Ви сте овде
Насловна > News > Председник УНС-а да одговори: Да ли ће етички уредник, члан Савета за штампу и секретар УНС-а Петар Јеремић бити смењен?

Председник УНС-а да одговори: Да ли ће етички уредник, члан Савета за штампу и секретар УНС-а Петар Јеремић бити смењен?

Петар Јеремић, други човек УНС-а који је председнику државе и двојици високих државних функционера упутио најприземније псовке морао би поднети оставку или бити смењен са места секретара УНСА.

Да ли ће до тога доћи зависи од председника овог удружења Владимира Радомировића, али и државног секретара Нина Брајовића и Љиљане Смајловић којима је Јеремић лева и десна рука.

Неодрживо је да неко ко изрекне такве увреде на рачун председника државе Србије може да остане секретар удружења, или члан Савета за штампу где треба да одлучује о кршењу кодекса. О етичком уреднику и да не говоримо.

Уколико не дође до смене или оставке јасно је да је УНС због приземног понашања и псовки свог секретара постављен на стуб срама. Сви они који га задрже на том месту не могу више да представљају чланове којима је такво понашање Јеремића преко главе будући да је и многим колегама радио исто, што смо осетили и на својој кожи.

Ко је заправо Јеремић ?

Просто је невероватно да горњомилановачки средњошколац, лева рука Нина Брајовић и лева и десна Љиљане Смајловић, Експерт ОЕБС-а за медијске реформе, етички уредник портала ГМ Инфо, члан и вишеструки председавајући Савета за штампу (где се одлучује о кодексу понашања), члан небројених комисија где се дели државни новац за пројектно финансирање медија (о чијим одлукама понајвише расправља суд) годинама ради сличне и горе ствари.

О понашању Јеремића најбоље сведоче објављени текстови али и питања упућена самом удружењу.

Није нам Смајловићка одговорила да ли је то тај стручњак и реформатор који је одвалио браву на просторијама Синдиката новинара Србије?

Ко издаје простор у кући свих новинара а синдикат држи под стрехом?

Нико нам још није одговорио да ли је тачно да се Експерт ОЕБС-а налазио у преко 35 комисија где се дели новац медијима?

Ћути Брајовић зашто је општина Пријепоље добила тужбу, а овај Експерт са ортаком Стојаном Марковићем био у комисији?

Нико не објашњава како се делио новац у Зајечару и да ли је ту познати експерт имао свој наступ?

Нико није објаснио шта се догодило у Краљеву, и да ли је ту Петар био експерт?

Откуда то да човек који је новинарство започео у „Дечијим новинама”, средњошколац, постане Експерт ОЕБС-а за медијске стратегије у Србији и да ли га је ту делегирало руководство УНС-а Смајловић-Брајовић?

Удружење медија и медијских радника безброј пута указивало је на безобзирно понашање Јеремића, и његове неколицине компањона као што је Стојан Марковић, колега из Савета за штампу где Скрозе, Јеремићи, Марковићи тумаче, кажњавају, изричу опомене и одлучују напамет о часним медијима и људима који се боре у њиховим хаотичним условима наметнутим разним медијским стратегијама.

Господине Радомировићу надамо се да нећете дозволити себи, али и нама да овакви Експерти и Вама седе уз скуте као што је то чинио годинама под скутима ваших претходника.

Од Вас зависи да ли ће се УНС даље растакати, да ли ће ницати нова удружења, колико ће Вам људи у овој бранши веровати.

Верујемо да имате снаге да пресечете многе ствари, да вратите са улице Синдикат новинара Србије у кућу свих новинара где им је и место, и да кренете стазама уједињења, заједничке борбе за спас професије. Досадашње стратегије скоро све нас оставиле су без хлеба и достојанства. Можда смо и добро прошли какви експерти су их водили.

У свиму што је часно, поштено и за добробит колега, медија и државе имаћете јасну подршку свих нас из Удружења медија и медијских радника западне Србије.

Председник Удружења медија и медијских радника

Гвозден Николић

 

Можда је најбоље сведочанство Јеремићевих стратегија забележно на овим линковима:

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest188058.html

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest669536.html

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest982284.html

Оставите одговор

Top