Ви сте овде
Насловна > News > СИНОС: Треба зауставити даље урушавање медијске сцене

СИНОС: Треба зауставити даље урушавање медијске сцене

Синдикат новинара Србије (СИНОС) сматра да је Уредба о преносу капитала без накнаде коју је на предлог Министарства културе и информисања усвојила Влада Србије почетак дистанцирања од сета „реформских“ медијских закона усвојених 2014. године чија примена је нанела велику штету новинарској професији, новинарима и медијским радницима.

СИНОС остаје при ставу да Србија, као и већина држава у Европи, треба да има регионалне јавне сервисе и државну новинску агенцију. Плурализам медијског власништва дефинисан је у препоруци министара Европског савета из 2007. године, Медијској студији коју су 2009. године на захтев Министарства културе и информисања Србије урадили експерти Европске комисије и медијској стратегији коју је усвојила Влада Србије 2011, али чије одредбе нису ушле у медијско законодавство.

Измењену уредбу СИНОС види као покушај да се заустави даље урушавање медијскје сцене. СИНОС позива Министарство културе и информисања да у израду нове медијске стратегије укључи све представнике медијских удружења, организација и асоцијација како би се пронашло најбоље решење у интересу целокупне јавности а не појединих лобијских група.

Драгана Чабаркапа, председница СИНОС

Оставите одговор

Top