Ви сте овде
Насловна > Вести > Почела да ради прва Регионална новинска агенција у унутрашњости Србије (РИНА.РС)

Почела да ради прва Регионална новинска агенција у унутрашњости Србије (РИНА.РС)

Чачак – У петак, 16. новембра, почела је да ради прва новинска агенција основана у унутрашњости Србије, са садиштем у Чачку. Агенцију је основао Глас западне Србије, али од 2019. године пословаће као посебно предузеће. РИНА ће свим националним и локалним медијима бити на располагању а сви регистровани корисници моћи ће до Нове године бесплатно користити све медијске садржаје.

,,Корисницима нудимо видео и фото услуге али оно што нас чини посебним је што регистрованим корисницима гарантујемо да их нико не може тужити за фотографије по основу закона о ауторским и сродним правима (материјалну и нематеријалну штету) што је данас огроман проблем медијима који свакодневно добијају тужбе од којекаквих ловаца на ауторска дела. Дакле, безбедни су јер су фотографије искључиво наше и уступамо их на коришћење свим медијима. Сигуран сам да ћемо регион западне Србије на тај начин учинити доступнијим него икада а пратићемо све, од функционисања локалних самоуправа, привреде, политике, културе и спорта. Када кажем регион то подразумева подручје од Љига до Љубовије, па до границе са Црном Гором. У плану је да укључимо Краљево, Рашку и Нови Пазар где смо у потрази за поузданим сарадницима. Због тога позивам све медије и медијске посленике да се региструју и сигуран сам да ће та сарадња бити успешна, а верујем и дуготрајна”, казао је за Глас западне Србије Иван Николић уредник агенције.

Вести, фотографије и видео записе за агенцију РИНА припремаће уредници и најбољи новинари и сниматељи Гласа западне Србије са сарадницима из неколико градова, на челу са власником Гвозденом Николићем.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=OEhoblNd6pA

Top