Ви сте овде
Насловна > Вести > Позив за професионално оспособљавање: постаните агенцијски новинар, учите то од најбољих

Позив за професионално оспособљавање: постаните агенцијски новинар, учите то од најбољих

Чачак – Удружење медија и медијских радника (УММР) организује обуку за агенцијског новинара. Обука ће се одржати у просторијама продукције Глас западне Србије (Чачак) где ће полазници бити технички оспособљени за рад на терену (писању кратке форме вести и техничко оспособљавање за рад). Обука ће трајати три месеца од чега две недеље у ГЗС, након чега ће полазници бити оспособљени да раде као сарадници медијских кућа. Заинтересовани се могу јавити из следећих градова: Рашке, Новог Пазара, Краљева, Сјенице, Чачка, Пожеге, Ужица, Бајине Баште, Чајетине, Нове Вароши, Прибоја, Косјерића, Ваљева, Горњег Милановца, Лучана, Ивањице, Кнића, Чајетине, Љубовије, Лознице и Вишеграда. Они који савладају обуку добиће наш сертификат да су оспособљени почетним знањима за бављење овим послом.

Обуку ће обављати проверени новинари Гласа западне Србије у седишту продукције (Чачак):

Гвозден Оташевић (Политика), Вукица Лазовић(Пинк), Зорица Савић (Прва), Катарина Радуловић (РТВ) и Гвозден Николић (ГЗС, Прва), Машан Лекић (Прва) Зоран Марјановић (Франкфуртске вести), Владимир Илић (Вечерње Новости). Заинтересовани за телевизијски формат такође ће имати прилику да се упознају са начином рада.

Технички део водиће Иван Николић и Драган Николић (ГЗС).

Највећи део обуке биће посвећен стручној пракси на терену где ће радити са наведеним новинарима.

Рок за пријаве је 15. децембар.

У пријави треба доставити следеће:

Личне податке (град, општина, стручна спрема, контакт).

Предност имају младе особе старосног доба од 20 – 35 година које покажу да имају жељу рада у медијима и поседују најмање средњу стручну спрему.

Комплетна обука са практичним делом износи 15.000 динара. Најуспешнији ће одмах добити посао у Новинској агенцији ,,РИНА” и Гласу западне Србије.

Пријаве доставити на адресу gvozdengzs@gmail.com

ГЗС

Top