Ви сте овде
Насловна > Вести > Стојан Марковић брисан из још једне странке

Стојан Марковић брисан из још једне странке

Чачак – Стојан Марковић, оснивач Озон преса, члан управног одбора Локал преса, председавајући Савета за штампу и члан разних комисија за пројектно финансирање медија, не припада више ни покрету Саше Радуловића чије интересе је заступао једно време као одборник  у Скупштини Града Чачка. Иначе, пре тога Марковић је напустио листу Чедомира Јовановића и ЛДП – а где са кандидовао као одборник, прошао а затим са мандатом прешао у другу политичку опцију, Доста је било.

Како ГЗС сазнаје  Марковић је уочи локалних априлских избора прошле године био заступник идеје да  се уђе у коалицију са Дверима и ДС.  Међутим, та опција је пропала јер га ниједна од поменутих странака није желела у својим редовима, а са тим се није слагао ни сам Покрет.

,,Марковић није члан нашег покрета већ неколико месеци“ – кратко је казао за ГЗС Сретен Белошевић, координатор Покрета Доста је било за Моравички округ.

Марковић је  променио више политичких странака у последњих десет година. Био је члан Демократске странке, а затим  био у изборном штабу  Слободана Вуксановића који је на унутарстраначким изборима покушао да сруши тадашњег председника ДС – а, Зорана Ђинђића, а касније основао Народну демократску странку.

Затим је, као одборник на листи ЛДП – а ушао у Скупштину града Чачка где се потом, према речима тадашњег председника Скупштине Вељка Неговановића, декларисао  као одборник Саше Радуловића.

Са скупштинске говорнице често је вербално насртао на  новинаре и новинске куће, подносио бројне тужбе против различитих медијских кућа, а затим се на разним трибинама наводно залагао за слободу медија и права новинара.Невероватно је да је исти човек председавао и Саветом за штампу,

Како је могуће? Седница савета за штампу са председавајућим Марковићем.

чиме је обзиром да још  увек јавно није одговорио да ли је осуђиван за крађу хуманитарне нафте и да ли је тиме потпуно урушио кредибилитет овог тела.Ни дан данас  кућа чији је оснивач није испоштовала судку пресуду према штампарији Бајић и надокнадила милионски дуг, а чачанској јавности познато је да  33 месеца Дому културе његов медиј није плаћао кирију.

Последњи пут био је члан комисије за пројектно финансирање у Пријепољу заједно са Петром Јеремићем са којим је  велики пријатељ, а њихови предлози и одлуке  нашле су се на суду по тужби РТВ Нови Пазар која тврди да је новац незаконито распоређен појединим медијима.

ГЗС

Top