Ви сте овде
Насловна > Вести > Удружење медија и медијских радника: новинари и медијски радници морају бити на листи приоритета за вакцинацију

Удружење медија и медијских радника: новинари и медијски радници морају бити на листи приоритета за вакцинацију

Чачак – Удружење медија и медијских радника затражило је од Министарства здравља и Националног комитета за имунизацију Института „Батут” да новинаре и медијске раднике ставе на листу приоритета за вакцинацију против ковида – 19, имајући у виду да због свакодневних активности спадају у високоризичну групу.

„Нема сумње да су поред лекара, здравствених радника, војске, полиције, запослених у локалним самоуправама и јавним предузећима и новинари, односно медијски радници међу најизложенијим категоријама становништва јер су по природи свог посла у контакту са великим бројем грађана. Изевештавајући о току епидеије и бројним свакодневним активностима и проблемима, често су физички присутни у домовима здравља и болницама. Велики број наших колега инфицирано је овим опаким вирусом, а нажалост било је и оних који су подлегли последицама изазваним овом инфекцијом. Због тога сматрам апсолутно оправданим да се нађу на листи приоритета за вакцинацију”, казао је председник УММР Гвозден Николић.

Top