Ви сте овде
Насловна > Вести > УММР – Ко руши и растура медије и удружења: да ли је Јеремић главни бравар у УНС-у

УММР – Ко руши и растура медије и удружења: да ли је Јеремић главни бравар у УНС-у

Несхватљиво је да из ,,куће свих новинара “ и канцеларије од безначајних 16 квадрата истерају Синдикат новинара Србије. Да ли је и ове ,,медијске реформе” спровео чувени горњомилановачки стручњак Петар Јеремић, са шрафенцигером и пајсером?

Да ли су то они исти бравари који су се здушно залагали за васкрс медијских кућа који остави на стотине новинара на улици, без посла, који гурнуше тајкунима у наручје поштозашто бројне локалне медије?

Да ли је могуће да сада прогоне последње мохиканце у овом послу па им смета један синдикат? Па га избацују на начин који се на српском језику зове „пајсер”.

Који ,,бабо” им је оставио у наслеђе целу зграду? Да ли им је запело баш за тих 16 квадрата да би у органе управљања туђом муком и знојем поставили још понеку старлету или послушника?

Брајовић да реагује

Господине Брајовићу, ако таквима, ако таквима, ма ко они да су, а ви сигурно знате ко су, пружате заштиту, онда морате бити свесни да и ви сносите велики део одговорности.

Господине Брајовићу, питамо Вас да ли ово има смисла, да ли тако замишљате дијалог и медијске реформе? Господине Брајовићу, још имате пружену руку од нашег Удружеља, али не задуго уколико не заштитите медија синдикате и медијске раднике. Тражимо да се изјасните и осудите бравара из удружења у којем се Ви итекако питате.

Удружење медија и медијских радника осуђује ове провалничке реформе, и даје апсолутну подршку Синдикату новинара Србије, у чијем је кутку смештено и удружење ПРОУНС.

Тражимо да вратите канцеларију, документацију. Тражимо да браварима одузмете пајсере и понудите оловке ако умеју да се снађу!

Спремни смо да пружимо подршку свим нашим колегама и медијским удружењима јер другог избора немамо. Притерани смо уза зид, и принуђени на очајнички корак, а то је отпор. Отпор, браварима, шпекулантима, трговцима, монтираним комисијама. Морамо се ослободити тираније и оних који организовано сваке године черупају народне паре као алајбегову сламу.

Очекујемо подршку државе, али се пре свега уздамо у своје снаге, које нису у пајсеру.

Предлажемо да се што пре сви ми истерани, понижени, опљачкани, који преосталим снагама служимо народу, окупимо баш у тој канцеларији.

Удружење медија и медијских радника.

Top