Ви сте овде
Насловна > Вести > УММР: Подржавамо државне органе, тражимо да провере и наше пословање

УММР: Подржавамо државне органе, тражимо да провере и наше пословање

Удружење медија и медијских радника подржава Управу за спречавање прања новца при Министарству финансија која је затражила списак медијских радника, невладиних организација и удружења грађана и од банака на увид у све њихове трансакције од 1. јануара 2019.

„Тражимо да крену од нашег Удружења и не видимо због чега се одједном диже оволика галама и кукњава ако државни органи раде свој посао у складу са законом. Чега се то плаше удружења, невладине организације и новинари којима су уста пуна закона? Тражимо да се провери да ли је на стотине медија у унутрашњости Србије оштећено вишегодишњом неправедном расподелом новца из државне касе и да ли су многа наведена удружења и невладини сектори сами себе делили средства и увек били у првом реду на штету медија и новинара који свакодневно изгарају на послу, где им је данас живот у опасности?

Питамо зашто већина ових ’великана’ који су данас закукали реч није рекла када је 2008. у провалију наопаким законом гурнуто на стотине медијских кућа док је на хиљаде новинара остало без посла. Тражимо да се државни органи држе строго закона, поштујући перцепцију невиности, али да не одустају од провере у складу са законом у чему их подржавамо. Не може се нико ко крши закон заклањати иза Удружења и новинарских легитимација. Закон је исти за све”, каже се у саопштењу Удружења медија и медијских радника.

УММР

Top