Ви сте овде
Насловна > News > Пашалић позвао гробаре медијске сцене на разговор о медијским слободама

Пашалић позвао гробаре медијске сцене на разговор о медијским слободама

Зоран Пашалић, заштитиник грађана, фото: Принтсскрин

Удружење медија и медијских радника реаговало је данас на позив Зорана Пашалића, заштитника грађана који је заказао радни састанак представницима медијских удружења и асоцијација. Тема је медијска платформа о унапређивању медијских слобода, слобода изражавања и заштите новинара од притисака.

У саопштењу заштитника наводи се да је састанак планиран за следећу недељу, а позив је упућен Удружењу новинара Србије, Независном удружењу новинара Србије, Независном удружењу новинара Војводине, Асоцијацији медија, АНЕМ-у и Локал пресу.

Пашалић је изјавио у четвртак да је притисак на новинаре у Србији постао неподношљив и да је он вербални, физички и економски.

На ово је УММР саопштило:

„Заштитник права грађана Зоран Пашајлић није добро обавештен. Борци за медијске слободе у Србији нису представници НУНС – а, Асоцијације, НДНВ – а, АНЕМА И Локал преса. Они су гробари стотина медија који су нестали​ после стратегијa и медијских закона које су здушно​ подржали, после​ катастрофе зване приватизација. Господине Пашалићу, ваш разговор о слободи медија на који сте управо позвали​ представнике​ медијских удружења којa су поболa глогов колац медијској сцени, претворило је у таблоидно новинарство и оставило на хиљаде новинара без посла, јесте поражавајуће. Да ли мислите да један Вукашин, Секулић или Гаши и Грухоњић са неким Марковићем и Далилом, .. могу причати медијским слободама​ ако су се новом медијском стратегијом вратили на простор који су већ покушали да униште, и још једном траже гашење Танјуга, „Политике”, „Новости”. Или мислите да је остатак већинске медијске заједнице толико луд да мирно гледа​ њихове завршне активности око претварања медија у балканско дно таблоида. Радите ви шта хоћете, слушајте их ако желите, али морате да знате да је две трећине медијских радника Србије против таквих људи и таквих недела према​ јавној речи”,​ каже се у саопштењу Удружења медија и медијских радника Србије које је потписао председник​

Гвозден Николић.

РИНА

Оставите одговор

Top