Ви сте овде
Насловна > News > Изигравање Комисије Савета за штампу: зашто је „Озонпрес” сакрио одлуку од јавности ?

Изигравање Комисије Савета за штампу: зашто је „Озонпрес” сакрио одлуку од јавности ?

Комисија за жалбе Савета за штампу констатовала је да је Озонпрес” из Чачка кршио Кодекс новинара Србије и наложила му да ту одлуку објави на свом порталу.

,,Комисија је одлучила да је портал `Озонпрес` прекршио тачку 4 Одељка Кодекса новинара и наложила му да објави ову одлуку Комисије”, каже се у одлуци овог тела чији је члан и власник поменутог медија, Стојан Марковић.

Међутим поменути портал и његов сопственик Марковић ову чињеницу и обавезу покушавају на разне начине да сакрију од јавности. Иако су били дужни да је емитују на насловној страни у року од 5 дана од објављивања ( тамо где је и вођена хајка на дете рођено тек 20 дана раније), ње тамо нема а претрагом се не може наћи ни у осталим рубрикама.

Због тога питамо:

Да ли Марковић и његов медиј на овај начин поштују одлуке Савета? Или изигравају своје читаоце манипулишући и скривајући истину?

Да ли је Савет за штампу скровиште за оне који драстично крше Кодекс већ годинама?

Да ли је гласање ,,из ината” председавајућег Комисије Савета Владе Мареша показало да су одлуке уствари фарса, и да се доносе из пркоса или хира?

Због свега овога Удружење медија и медијских радника сматра да Савет за штампу мора да прође чистилиште управо због оних који гласају из ината, оних којима је суђено за крађу нафте, оних који брукају своју државу у Тирани и оних који су нас увели у најмрачнији подрум медијске сцене па сада кукају како је ту мрак.

Фото: Printscreen/You tube
Владе Мареш преседавајући комисије гласао из ината против интереса детета, фото: Printscreen/You tube

Удружење медија и медијских радника за почетак тражи оставке председавајућег Комисије Владе Мареша а од удружења „Локал прес” да преиспита одлуку ко их, где и како заступа, и тиме руши углед удружења.

УММР очекује да ће решење за саморегулацију које ће понудити нова Медијска стратегија бити далеко боље по све медије и да ће ,,инаџијко” одлучивање скандалозног састава Комисије, чиме је неповратно урушен углед Савета, потпуно нестати.

УММР

Оставите одговор

Top