Ви сте овде
Насловна > News > Опозиција: Медији у рукама тајкуна

Опозиција: Медији у рукама тајкуна

Александар Новаковић, из нововарошких Двери сматра као грађанин да на телевизији као најпопуларнијем

медију данас нема реалности и да се сем ријалитија и политичких монолога не може ништа друго гледати.

,,Стање у медијима је поразно и држава би требало да се позабави искорењивањем овог проблема као и претходног погубног система по којем су фукционисали медији”, каже Новаковић.

Александар Новаковић, Двери Нова Варош, фото: ГЗС

Сличног мишљења је била и његова колегиница из чачанских Двери Милица Прокић која сматра да је медијски мрак поготову на локалним нивоима изазвао гашење медија насилном приватизацијом и да се нада да ће локалне средине имати своје медије.

Милица Прокић, Двери Чачак, фото: ГЗС

Члан СДП Пријепоље Изудин Шантић каже да није задовољан тренутним стањем у локалним медијима, тврдећи да у општини Пријепоље влада “медијски мрак”.

“Ако узмемо за пример званични сајт општине Пријепоље који није ажуриран неколико година, то је довољан пример колико је локална власт заинтересована за објективно информисање”, рекао је Шантић.

Он додаје да је задатак како власти тако и опозиције да омогуће објективно информисање грађана и да сви они који покушавају да им то ускрате или на било који начин ометају новинаре да раде свој посао како треба, буду санкционисани.

Сличне ставове у локалним срединама Чачка,Ужица, Пријепоља, Ивањице и других градова западне Србије има и Демократска странка. Они тврде да су у тренутној констелацији медијске сцене нарушени бројни принципи и кодекси а да су локални медији под директном контролом тајкуна који су у спрези са властима.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства

Оставите одговор

Top