Ви сте овде
Насловна > News > Писмо Медијског савеза премијерки Владе Србије

Писмо Медијског савеза премијерки Владе Србије

едијски савез у писму које је упутио председници Владе Србије Ани Брнабић наводи да због ситуације у медијској сфери која је јако поларизована, а што се најјасније показало и на заседању Радне групе за доношење нове медијске стратегије, сматра да је састанак великог броја удружења, медија и медијских радника неопходан.

У писму се наводи:

,,Пошто сте најавили састанак који је са Вама тражила Медијска коалиција (УНС, НУНС, НДНВ) сматрамо да је неопходно да истом састанку присуствује Медијски савез (СИНОС, ДНВ, ПРОУНС, УММР) који окупља велики број удружења, медија и медијских радника.

Стојимо на становишту да је потребан широк консензус са свим удружењима и синдикатима око једног тешког питања као што је нова медијска стратегија.

Подсећамо Вас да је Медијски савез и раније указивао на погубне ефекте предходне стратегије која је уништила на стотине медија у Србији, а хиљаде медијских радника оставила без посла.

Они који су великим делом криви за таква решења не могу данас бити једини преговарачи. Не можемо себи дозволити луксуз да тај посао чак и под њиховим невиђеним притиском поново поверимо истим људима, уздајући се у њихову часну реч да ће сада уредити медијску сцену коју су предходно растурили.

Медијски савез не спори њихово учешће, али са друге стране стола морају бити они који су већ платили цех лоших медијских закона, и који траже да се медијска сцена уреди не по мери удружења, нечијих интереса, већ ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА, грађана Србије и медија.

Медијски савез

СИНСОС (Синдикат новинара Србије)

ДНВ (Друштво новинара Војводине)

21000 Нови Сад, Војвођанских бригада 17/III, 021.66.23.303; 66.23.321, dnvojvodine@gmail.com

ПРОУНС (Професионално удружење новинара Србије)

УММР (Удружење медија и медијских радника)

Београд, 27.10.2017.

У име Савеза

Младен Булут, ДНВ

Милан Петковић, ПРОУНС

ДраганаЧабаркапа,СИНОС

Гвозден Николић, УММР

Оставите одговор

Top