Ви сте овде
Насловна > News > Преминуо новинар Зоран Марјановић

Преминуо новинар Зоран Марјановић

Новинар Зоран Марјановић (1956) премино је јутрос након краће болести у породичном дому у Горњем Милановцу. Марјановић је из плејаде репортера и уредника који су обележили једно време и који је читав свој радни век провео радећи новинарски посао.
Након завршетка гимназије и Природно-математичког факулатета у Београду новинарску каријеру започео је као уредник у „Дечјим новинама” у Горњем Милановцу, а потом је основао ДЕН Радио, прву радио станицу у Горњем Милановцу, где је обављао послове главног и одговорног уредника и директора.
У даљем току каријере именован је за главног и одговорног уредника Телевизије Горњи Милановац, а упоредо је радио као дописник из рудничко-таковског краја за Радио Беогад, Тањуг (у једној новнарској смени био и дописник из Приштине), Срну, Национал, Балкан, Ревије 92 .
Једно време као стално запослен новинар радио је у „Гласу јавности” и „Куриру”. Од 2009. године па све до смрти био је новинар у франкфуртским „Вестима” покривајући Западну Србију, а упоредо сарађивао и са „Информером” и „Српским телеграфом”. Био је члан Суда части Удружења новинара Србије и један од оснивача Удружења медија ии медијских радника са седиштем у Чачку.
Остаће упамћен као веома коректан човек и новинар који је радио за највеће медијске куће у бившој Југославији.
Иза Марјановића остали су супруга и двојица синова, Марко и Михаило.
У име редакције Гласа западне Србије , новинске агенције РИНА и Удружења медија и медијских радника породици преминулог колеге упућујемо најискреније саучешће.

ГЗС

Оставите одговор

Top