Ви сте овде
Насловна > News > Прибој – локалне власти желе свој медијски сервис

Прибој – локалне власти желе свој медијски сервис

Радио Лим и Прибојске новине због финансијске кризе не раде. ТВ Прибој програмски покрива са скромном

опремом и десетак запослених општине Чајетина, Нова Варош, Пријепоље и Прибој. Финансијска средства добија из тих општина у распону од 70 000 до три милиона. У другим општинама прати афирмативно локалну самоуправу и кључне догађаје репортерски, док се у Прибоју бави дневним, комунално – инфраструктурним проблемима аналитички релативно објективно и благо критички. С обзиром да је у општини Прибој политичка монолитност довела до стабилности система владања где скоро и нема опозиције и турбуленција, власт толерише нешто објективније извештавање о свакодневним проблемима и није било неких притисака на новинаре до сада.

,,Треба дозволити локалним самоуправма да формирају свој јавни сервис или регионални. Онда ће имати свој интегритет, финансијску независност, регуларни начин финансирања, пристојне плате и наравно да се зна ко може да се бави новинарством. Политичари се ту могу мешати само да бирају директора. Локални медији су сматрали да ће после приватизације бити незавизнији, али по мени они су сад у много зависнијем положају него пре”, наводи председник општине Прибој Лазар Рвовић.

Горан Рековић, фото: ГЗС

Дугогодишњи новинар из Прибоја Горан Рековић замерио је појединим колегама због равнодушности, односно недовољног залагања да се неке ствари промене. Он је истако да је од велике важности умрежавање и стална едукација медијских радника на нивоу локалних самоуправа, али и у региону.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства

Оставите одговор

Top