Ви сте овде
Насловна > News > Удружење медија и медијских радника: Не гасити „Врањске”, али сачувати и Танјуг, „Политику” и „Новости”

Удружење медија и медијских радника: Не гасити „Врањске”, али сачувати и Танјуг, „Политику” и „Новости”

Удружење медија и медијских радника жали због гашења портала „Врањских” јер је сваки медиј у Србији данас драгоцен. Али, истом снагом залажемо се за очување националне агенције Танјуг и очување листова какви су „Политика” и „Вечерње новости”.

На жалост, „Врањске” су још једно од стотину затворених гласила, а свима је главе дошао сет медијских закона чијем усвајању су кумовали ослободиоци, међу којима је и Вукашин Обрадовић. Огроман број медијских посленика остао је без егзистенције. Да подсетимо: у Крагиујевцу више од 100, Чачку 70, Пожеги 30, Ивањици 25, Нишу 150 и тако редом.

Апсурд је да је тада на порталу НУНС – а чији је председник био управо Обрадовић одбројавала стоперица до медијског мрака у Србији. Жао нам је колега из „Врањских” јер су доспели у ситуацију у којој су многи нестали, а само ретки презивели.

Међутим Обрадовићево понашање итекако осуђујемо због ситуације која подсећа на народну пословицу: ,,Ко другоме јаму копа, сам у њу пада“.

Нема смисла да он пре пар дана тражи спасавање „Врањских” а брисање Танјуга. Да ли је тај поступак близу здраве памети, можете и сами да процените.

Удружење медија и медијских радника Србије

 

Оставите одговор

Top