Ви сте овде
Насловна > News > Вукашин је жртва реформе у чијем је креирању и сам учествовао

Вукашин је жртва реформе у чијем је креирању и сам учествовао

Без резерве пружамо људску подршку бившем председнику НУНС- а и власнику Врањских новина као човеку. Можда ми, више него ико разумемо проблем јер га годинама носимо на својим плећима. Још горе су прошли многи радници и медији у Србији који уместо у редакцијама седе у киосцима и беру малине.

Али не можемо зарад искрености и јасне слике да не кажемо шта је узрок Ваше данашње и наше вишегодишње муке.

Одговор је јасан! Медијске реформе за које сте гинули, које сте наметнули заједно са Вашом Медијском коалицијом Вукашине. Нисте ли Би на сајту НУНС – а имали штоперицу ,,ЈОШ ХХ : ХХ МЕСЕЦИ, ДАНА, САТИ ДО ПРИВАТИЗАЦИЈЕ МЕДИЈА“. Тада смо ми баш овако кумили и молили да то не чините. Та штоперица била је кобна за многе медије, телевизије, новине који су пале у руке тајкуна, партијаша и остале булументе. Знате да је због тога преко хиљаду медисјких радника последњи пут примило плату а многи отишли без ичега. Не може Европа бити изговор. Да ли су то они урадили својим медијима ако је добро?

Шта сте то нама и Вама донели и како сте нас реформисали?

Да ли је та реформа била пут у затирање стотине медија и да ли су неки од тога очекивали срећу? Зар сте мислили да ћете затирањем Танјуга на чему даноноћно раде, ТВ Чачка кога нема, ТВ Горњег Милановца који такође више не постоји, ТВ Крагујевца, Нишке телевизије, Радио Пирота и бројних других медијских кућа донети некоме срећу?

Зар сте мислили да ће, “кумовска, ортачка, стручна и експертска комисија” која је додатно од Пријепоља до Суботице урнисала медије сама себе оцењивати, додељивати и награђивати довека? Како не дигосте глас када Ваше комшије и јуришници Љиље и Нина са шрафцигером избацише на улицу Синдикат новинара?

Жао нам је Вукашине сваког медија који стави катанац, па и Врањских наравно. Ми се са таквим жалом будимо од како је штоперица показала 00 : 00.

Удружење медија и медисјких радника заједно са Медијским савезом спремно је да разговара и да се бори за сваки медиј, сваког човека и сваку страницу. Али нећемо пристати да газимо преко медијских лешева. Сваки изгубљени медиј или отказ је наш пораз. У тој борби за живот медија спремни смо да идемо са свима. Нова медијска стратегија која ће бити ускоро донешена, не сме поновити овакве грешке.

Надамо се да су председници НУНСА, УНСА, ЛОКАЛ ПРЕСА и осталих научили лекцију.

Она гласи како сејеш тако жањеш, не радуј се туђој несрећи и порез се мора платити !

Удружење медија и медијских радника

Оставите одговор

Top