Ви сте овде
Насловна > News > Чабаркапа предложена за чланство у Одбору Агенције за борбу против корупције

Чабаркапа предложена за чланство у Одбору Агенције за борбу против корупције

Медијски савез Србије који чине Удружење медија и медијских радника, Друштво новинара Војводине

и Професионално удружење новинара Србије предложу новинарку Драгану Чабаркапу за чланство у Одбору Агенције за борбу против корупције у име новинарских удружења.

Чабаркапа је новинарка Вечерњих новости 33 године, чланица Удружења новинара Србије (УНС) дуже од три деценије, председница Синдиката новинара Србије и председница подружнице СИНОС-а у компанији Новости. У два мандата била је члан Управе Удружења новинара Србије и члан Суда части УНС-а.

Рођена је 1958. године у Београду. Завршила је Факултет политичких наука 1982. Новинарску каријеру започела је у „Студенту“, сарађивала је у Јежу и Радио Београду. Од 1984. је новинар „Новости“ са краћом паузом 2002. године, када је, одлуком Владе Савезне Републике Југославије, именована за главну и одговорну уредницу „Борбе“. У „Новостима“ је највећи део каријере провела као политички извештач.

Предлажемо колегеницу Чабаркапу због борбе за успостављање социјалног дијалога у Србији у медијској делатности, значајне улоге у борби за професионална и радна права новинара, помоћи и подршке колегама који су остали без посла током приватизације медија, због радне биографије без иједне мрље, због доследног залагања за опстанак Танјуга, Политике и Вечерњих новости, као и формирање регионалних и локалних јавних сервиса. Драгана Чабаркапа се доследно бори за транспарентност власнштва у медијима, формирање јавног регистра донатора медија, како из земље, тако и из иностранства, и против могућности да медијима управљају компаније из оф шор зоне.

Чабаркапа у Kомпанији „Новости“ обавља функцију одговорне уреднице Ревије за љубитеље природе ЗОВ.

Медијски савез Србије

Оставите одговор

Top